Taalplezier

Taal leeft. Taal evolueert. Het Nederlands kent met al zijn dialecten een bijna unieke verscheidenheid. Het waren mooie ontdekkingen tijdens mijn studie. Ik vul dan ook nog steeds graag taalenquêtes in en ben altijd benieuwd naar de resultaten. Ik hoop van u hetzelfde.

Ik ga naar de Colruyt, kijk naar de VRT en  lees de Max Havelaar. En u? Neem deel aan de enquête over het lidwoord ‘de’ voor grootwinkelbedrijven, omroeporganisaties en boektitels.

Ik koop stoofvlees en maak er stoverij van. Karbonaden eet ik nooit. Een talenstudente aan de VUB onderzoekt taalverschillen bij voedingswaren in het Nederlandse taalgebied. Vul haar smakelijke vragenlijst in.

Irritaal, een fijne blog over irritant taalgebruik, is op zoek naar het irritantste woord van 2008. Mijn favoriete uitdrukking staat nog steeds op één. Lucht ook uw hart en breng een stem uit.

 

Een gedachte over “Taalplezier

  1. Vraag in Gent pensjen en ik krijg gegarandeerd iets anders dan ik gedacht had. Leuk om in te vullen. Speculasjekoeken en vloan, escargots en prepare, stoverij met gelei en paté en ook nog een frikandel. Plezierig om sinds lang een boodschappenlijstje in het dialect in te vullen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s